Wouter Koelewijn, organist & klavecinist

Wouter Koelewijn is organist en klavecinist. Op twaalfjarige leeftijd begon hij als organist van zondagse kerkdiensten. Hij studeerde cum laude af als Master of Music aan het conservatorium van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Aan hetzelfde instituut ontving hij het hoofdvakdiploma Kerkmuziek cum laude. Wouter Koelewijn studeerde de hoofdvakken orgel bij Reitze Smits en Bernard Winsemius, improvisatie bij Jan Raas en klavecimbel bij Siebe Henstra.

Wouter Koelewijn beheerst een breed repertoire, van de oudste klaviermuziek tot en met de nieuwste composities. Hij besteedt veel aandacht aan het maken van originele en vaak verrassende concertprogramma’s. Op uitnodiging van de Stichting Garrelsorgel Purmerend nam hij een cd op met werken van de 20e-eeuwse componisten Hugo Distler en Paul Hindemith. Wouter Koelewijn heeft een bijzondere affiniteit met de muziek uit de renaissance en barok. Hij won prijzen op diverse concoursen, waaronder het prestigieuze internationale concours voor oude muziek Musica Antiqua te Brugge.

Als uitvoerend musicus en als organisator zet Wouter Koelewijn zich in voor de vernieuwing en verbreding van de orgelcultuur. Hij was medeoprichter en jarenlang bestuurslid van Stichting Voor de Wind. Deze stichting gaf diverse compositieopdrachten en realiseerde een zestal festivals en talrijke vernieuwende, interdisciplinaire producties waarvan er vele hun weg vonden in binnen- en buitenland.

Bij de Utrechtse Domkerk was Wouter Koelewijn gedurende ruim tien jaar betrokken als organist van de vespers, tweede organist voor de zondagse erediensten en begeleider en continuospeler tijdens zaterdagmiddagconcerten. Als concertorganist treedt Wouter Koelewijn op in internationale orgelseries en muziekfestivals. Daarnaast is hij begeleider en continuospeler op orgel en klavecimbel.